PAPERSERVER ..
Paper1 Paper2 Paper3 Paper4 Paper5 Paper6 Paper7 Paper8 Paper9 Paper10
Paper1 Paper2 Paper3 Paper4 Paper5 Paper6
CTS Paper1 CTS Paper2 CTS Paper3 CTS Paper4 CTS Paper5 CTS Paper6
IBM Paper1 IBM Paper2 IBM Paper3 IBM Paper4
Capgemini Paper1 Capgemini Paper2
Accenture Paper1 Accenture Paper2 Accenture Paper3 Accenture Paper4 Accenture Paper5 Accenture Paper6
Shoe Mandi
WIPRO Placement Papers

subscribe

Chakrii.com


9......Wipro verbal questions

Directions 1-2 : In each of the following questions, a sentence has been given in Active (or passive) voice. Out of the four alternatives suggested select the one which best express the same sentence in Passive (or Active) Voice.

1. Will the postman deliver the letters? Turn into passive voice
a)t will the letters deliver by the postman.
b)will the letters be delivered by the policeman.
c)would the letters be delivered by the policeman.
c)will the letters be delivered.
Ans.will the letters be delivered by the postman?

2.Does the police officer catch the thief?Turn into passive voice
a)Is the thief caught by the police officer?
b)did the thief caught by the police officer?
c)Is the theif catch by the police?
d)Is the theif caught?
Ans.- Is the thief caught by the police officer?

3."To stand to one's guns"-gives the correct meaning of idiomatic phrase
a)to maintain a dedicative work culture
b)to maintain a sciencere attitude
c)to maintain a friendly attitude
d)to maintain a dignified and unbending attitude.
Ans. to maintain a dignified and unbending attitude.

4."A snake in the grass"-gives the correct meaning of idiomatic phrase
a)predict the danger
b)unrecognizable danger
c)recognizable danger
d)none of these
Ans. unrecognizable danger

5."The path of earth rotating around the sun" choose the word does n't belongs to same category
a)revolution
b)orbit
c)parabola
d)trajectory
Ans.c

6.find the synonym -EXCERPT:NOVEL,REVIEW::
a)journal
b)Album
c)Manuscript
d)career
Ans.Manuscript

7.Find the antonym-pretentious
a) Unassuming
b)making claim
c)ostentatious
d)assuming
Ans Unassuming

8.Change into indirect speech- Are you ready?"she asked the torist."
a)She asked the tourist that if he is ready?
b)she asks the tourist if he is ready?
c)she asked the tourist, if he was ready.
d)none of these
Ans.she asked the tourist, if he was ready.

9.choose the combination of numbers so that the letters arranged formed a meaningful word, RACET
a)12354
b)32541
c)23451
d)51234
Ans.51234

10. Find the correct meaning "A person who has just started learning by legal agreement to work for a specific amount of time in return for instruction in a trade, art, or business"
a)Fresher
b)Trainee
c)Apprentice
d)non ofthese
Ans.Apprentice

11.Find the correct meaning "A person sharing responsible for poltical party"
a)diplomat
b)Democrat
c)politician
d)Republicant

Ans.diplomat
12.Find correct meaning "Gradual recovery from illness"
a)comfort
b)convalescence
c)recover
d)relief
Ans.convalescence

13.Select word of simillar meaning default::
a)Temporary
b)fail
c)pay
d)valid

14. Help yourself....................whatever you can use without wasting
a) with
b) to
c) in
d) for
Ans: to

15. There is an exception............................every rule.
a) on
b) to
c) in
d) for
Ans: to

16.find out which part of the sentence has an error. if there is no mistake the answer is ,no error,
The number of people / applying were so large / that the college had to / stop issuing application forms / No error
(a) (b) (c) (d)
Ans: B


.Read the Passage and answer the following Question.

According to Greek mythology, Atlas was a Titan of enormous strength. After being defeated by the god Zeus, Atlas was forced to carry the earth and the sky for an eternity. In depictions of Atlas,
he is shown as a stooped figure carrying the globe on his shoulders. Because of his association with the globe, maps began to be decorated with this image of Atlas. Accordingly, the word “atlas” became a nickname
for a collection of maps. Today, an atlas refers to any book that consists of a bound collection of maps. For example, an atlas can be made up of maps of the countries of the world or of the states of the United States.
Sometimes an atlas will also contain graphs and charts with other statistical information about the culture, religion, climate, or government of the population of a given area.


17.Based on information in the passage, it can be inferred that Atlas supported the earth and the sky because he was
a) a Titan of enormous strength
b) punished after losing to Zeus
c) associated with maps and globes
d) a slave to the god Zeus

18.Based on information in the passage, it can be inferred that which of the following people or groups might use an atlas?
I. a group of explorers on the Nile River
II. a backpacker planning a tour of Europe
III. army generals preparing for battle
a) I only
b) I and II only
c) II and III only
d) I, II, and III

19.As used in the passage, which is the best synonym for accordingly?
a) however
b) logically
c) consequently
d) naturally

20.Based on the information in the passage, it can be inferred that the additional charts and graphs in an atlas could include information about
I. major languages
II. average temperatures
III. historical events
a) I only
b) I and II only
c) II and III only
d) I, II, and III


Analytical Section

21.Sushma is richer than reshmi,where as Anand is richer than priya, Arun is as rich as reshmi,sobha is richer than sushma.Then options are given which is true
a)sobha is poorer than Anand
b)Arun is richer than sushma
c)Arun is poorer than sushma
d)Sushma is richer than sobha
Ans.c.arun is poorer than sushma

22.If radius of a circle increased by 8% ,then area of circle increased by
Ans.16.4%

23.IN BETWEEN them which is the longest 15 number:
a)999999999876451
b)999999999945612
c)999999999988675
d)9999999999999999
Ans.c

24.Find the next number in the series.
2,5,10,17,
a)23
b)26
c)34
d)20
Ans.26

25. Find the odd one from this Seies 2,5,17,31,35
a)2
b)5
c)31
d)none of these
Ans.2

26.The minute and hour hand of a clock meets in every 65 minutes.how much does the watch loss or gains?
a)loss 5/11
b)gain 5/11
c)loss 5/12
d)gain5/12
Ans.gain5/11

27.Two dice are tossed once.what is the probability of getting an even no. on first die or sum is 8
Ans.5/9
28.There are 3 red, 3 blue,3 green marbles.What is the probability atleast two of them are of same colour,,if 3 marbles are done without repacement,,
Ans.156/220
The variance of population of observations of 99,100,101,102,103 is
Ans. 2
29Cost of a diamond varies as a square of its weight.A diamond is broken into 4 pieces in the ratio of 1:2:3:4.what is the original price of diamond if loss value is 1,40,000.
Ans.2,00,000
30what should be come in the place of Question mark(?) in the following series
AL,FQ,JU,?,OZ
a)LX
b)NX
c)MW
d)MX
Ans.MX

31.If 'red' means '+' 'green means'/' maroon means '-' and 'Blue' means '*'then what will be the value of 30 Green 6 Blue 2 red 10 maroon 4?
a)18
b)20
c)17
d)15

32.Six person A,B,C,D,E and F are sitting in a row. B is between F and D ,E is between A and C. A is next to neither F not D. C does not sit next to D. F is between which of the following person.
a)A and C
b)C and B
c)C and F
d)A and B

33.Well:Depth::word:?
a)sentence
b)syllable
c)meaning
d)height
Ans.c

34.If in a code language 'MUSIC' is written as 'XVQYW' and 'USAGE' is written as 'VQZJF"then how can 'CAUSE' be written
a)WZVQF
b)WVQZF
c)WZQVF
d)WVZQF

35. Out of 55 eggs 5 are defective. what is % of defective eggs
Ans:9/11%
36.6 people A,B,C,D,E and F sit around a table for dinner. Since A does not like C, he doesn,t sit either opposite or
beside C.B and F always like to sit opposite each other.

If A is beside F then who is are the two neighbours of B?

(a) D and C
(b) E and C
(c) D and E
(d) Either (a) or (b)
Ans. (c)

37. If D is adjacent to F then who is adjacent to C?
(a) E and B
(b) D and A
(c) D and B
(d) either (a) or (c)
Ans.(d)

38.There are six children playing football namely A,BC,D,E and F. A and E are brothers.F is sister of E C is the only son of the A's uncle.B and D are the daughters of the brother of C's father.
How is C related to F?
a)cousin
b)son
c)uncle
d)brother
Ans.a

39.How many many male players are there.?
a)six
b)five
c)three
d)one
Ans.c

40.5,10,13,26,29,58,61
a)122
b)128
c)64
d)133


Technical section

41. main()
{
int x=5,*p=&x;
printf("%d",++(*p));
}
Ans.6 if it is (*p)++ then ans is 5.
42.main()
{
int i;
for(i=0;i<=10;i++)
printf("%d",i);
}
Ans.0 to 10
43.when a computer is first turned on or restart a special type of absolute loader is executed called as,,,,,,,,,
Ans:Bootstraploader
44..postfix evalution -(A+B^C)*(D-E/F/G) IS ABC^+DEF/G/*
45.A stack and queue in the form of
Ans.LIFO and FIFO
46. main()
{
char s[ ]="man";
int i;
for(i=0;s[ i ];i++)
printf("\n%c%c%c%c",s[ i ],*(s+i),*(i+s),i[s]);
}
Ans: mmmm
aaaa
nnnn

47.By default, how many no of tables would be there in a script?
a) One b) Two c) Three d) Four
Ans: b

48.Which of the following does POP stand for?
A. Post Office Protocol B. Peer over peer
C. Private Office Protocol D. Post Optical Protocol
Ans: a

49.A memory chip has 8 data lines and 9 address lines. How many bytes can be stored on it?
A. 511 B. 512 C. 500 D. 256
Ans: B

50.18. How is the decimal value for 30 represented in binary?
A. 00001111 B. 00011010 C. 00011110 D. 00011111
Ans: c






Visited  
Partners  Chakrii.com  Indiaebazar.com   Best Viewed In Internet Explorer (1024*768 resolution)
© 4futureengineers.com 2001- 2017