PAPERSERVER ..
Paper1 Paper2 Paper3 Paper4 Paper5 Paper6 Paper7 Paper8 Paper9 Paper10
Paper1 Paper2 Paper3 Paper4 Paper5 Paper6
CTS Paper1 CTS Paper2 CTS Paper3 CTS Paper4 CTS Paper5 CTS Paper6
IBM Paper1 IBM Paper2 IBM Paper3 IBM Paper4
Capgemini Paper1 Capgemini Paper2
Accenture Paper1 Accenture Paper2 Accenture Paper3 Accenture Paper4 Accenture Paper5 Accenture Paper6
Shoe Mandi

subscribe

Chakrii.com


4.....Wipro Aptitude Test:- questions



Direction 1-5: In each of the following questions, find out which part of the sentence has an error. If there is no mistake the answer is 'no error'
Twice twelve / makes / twenty four / No error
A B C D
Ans: B
2. The flight purser took control / of the plane after / the pilot had had / a heart attack / No error
A B C D E
Ans: C
3. My friend did not see me / for many years / when I met him last week / No error
A B C D
Ans: A
4. We grieve our loss and cry helplessly / while we should be fighting for our rights / and die a noble death / No error
A B C D
Ans: B
5. Work hard / lest you will / fail / No error
A B C D
Ans: D


Directions 6-10: The following questions consist of two words each that have a certain relationship to each other, followed by four lettered pairs of words. Select the lettered pair that has the same relationship as the original pair of words.
6. Kangaroo: Australia
A) Whale: River B) Elephant: Russia C) Penguin: Antarctica D) India: Peacock
Ans: C
7. Coronation: Reign
A) Vaccination: Immunity B) Sculptor: Statue C) Degree : Graduate D) Summer: Rain
Ans: D
8. Grain: Salt
A) Chip: Glass B) Blades: Grass C) Shred: Wood D) Shard: Pottery
Ans: A
9. Scythe; Reaping
A) Light: Shining B) Shears: Cutting C) Saws: Gluing D) Screws: Turning
Ans: B
10. Dislike: Repulsion
A) Dream: Sleep B) Steal: Crime C) Reputation: Behavior D) Intelligence: Wit
Ans: D

Directions 11-12: In each of the following questions, a sentence has been given in Active (or passive) voice. Out of the four alternatives suggested select the one which best express the same sentence in Passive (or Active) Voice.


11. His pocket has been picked.
A) They have his pocket picked
B) Picking has been done to his pocket
C) Picked has been his pocket
D) Someone has picked his pocket.
Ans: D
12. Someone gave her a bull dog.
A) She was given a bull dog.
B) a bull dog was given to her
C) She has been given a bull dog
D) She is being given a bull dog by someone
Ans: B


Directions 13-15: Pick out the most effective word from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete
13. He succeeded in getting possession.................his land after a long court case
A) For B) to C) of D) with E) against
Ans: C
14. Now a day Rajani is................busy to take care of her health.
A) Very B) too C) so D) extremely
Ans: B
15. Had the police not reached there in time the bandits him
A) Did have killed B) will have killed C) would kill D) would have killed
Ans: D

Section 2: Aptitude 15 questions
The questions 1-5 are based on the following data six knights - P, Q, R, S, T and U - assemble for a long journey in two traveling parties. For security, each traveling party consists of at least two knights. The two parties travel by separate routes, northern and southern. After one month, the routes of the northern and southern groups converge for a brief time and at that point the knights can, if they wish, rearrange their traveling.
Parties before continuing, again in two parties along separate northern and southern routes. Throughout the entire trip, the composition of traveling parties must be in accord with the following conditions P and R are deadly enemies and, although they may meet briefly, can never travel together.
P must travel in the same party with S
Q can't travel by the southern route
U can't change routes
1. If one of the two parties of knights consists of P and U and two other knights and travels by the southern route, the other members of this party besides P and U must be
a) Q and S
b) Q and T
c) R and S
d) R and T
e) S and T
Ans: e
2) If each of the two parties of knights consists of exactly three members, which of the following is not a possible traveling party and route?
a) P,S,U by the northern route
b) P,S,T by the northern route
c) P,S,T by the southern route
d) P,S,U by the southern route
e) Q,R,T by the southern route
Ans: a
3) If one of the two parties of knights consists of U and two other knights and travels by the northern route, the other members of this party >besides U must be
a) P and S
b) P and T
c) Q and R
d) Q and T
e) R and T
Ans: c
4) If each of the two parties of knights consists of exactly three members of different parties, and R travels by the Northern route, then T must travel by the
a) southern route with P and S
b) southern route with Q and R
c) southern route with R and U
d) northern route with Q and R
e) northern route with R and U
Ans: a
5) If, when the two parties of knights encounter one another after a month, exactly one knight changes from one traveling party to the other traveling party, that knight must be
a) P b) Q c) R d) S e) T
Ans: e
6. X varies inversely as square of y. Given that y = 2 for x = 1. The value of x for y = 6 will be equal to
A) 3 B) 9 C) 1/3 D) 1/9
Ans: D
7. If 10% of x = 20% of y, then x: y is equal to
A) 1: 2 B) 2: 1 C) 5: 1 D) 10: 1
Ans: B
8. A starts business with Rs.3500 and after 5 months, B joins with A as his partner. After a year, the profit is divided in the ratio 2 : 3. What is B's contribution in the Capital?
A) Rs. 7500 B) Rs. 8000 C) Rs. 8500 D) Rs. 9000
Ans: D
9. Ronald and Elan are working on an assignment. Ronald takes 6 hours to type 32 pages on a computer, while Elan takes 5 hours to type 40 pages. How much time will they take, working together on two different computers to type an assignment of 110 pages?
A) 7 hours 30 minutes B) 8 hours C) 8 hours 15 minutes D) 8 hours 25 minutes
Ans: C
10. A and B can do a piece of work in 72 days; B and C can do it in 120 days; A dn C can do it in 4 days. Who among these will take the least time if put to do it alone?
A) 80 days B) 100 days C) 120 days D) 150 days
Ans: C
11. A cistern can be filled by a tap in 4 hours while it can be emptied by another tap in 9 hours. If both taps are opened simultaneously, then after how much time will the cistern get filled?
A) 4.5 hours B) 5 hours C) 6.5 hours D) 7.2 hours
Ans: D
12. Pipe a can fill a tank in 5 hours, pipe B in 10 hours and pipe C in 30 hours. If all the pipes are open, in how many hours will the tank completely?
A) 6 min. to empty B) 6 min to fill C) 9 min. to empty D) 9 min. to fill
Ans: C
13. A thief steals a car at 2.30 p.m and drives it at 60 kmph. The theft is discovered at 3 p.m and the owner sets off in another car at 75 kmph. When will be overtake the thief.
A) 4.30 p.m B) 4.45 p.m C) 5 p.m D) 5.15 p.m
Ans: E
14. Two trains starting at the same time from two stations 200 km apart, and going in opposite directions cross each other at a distance of 110 km from one of the stations. What is the ratio of their speeds?
A) 9: 20 B) 11: 9 C) 11: 20 D) None of these
Ans: B
15. Two trains each 100 m long, moving in opposite directions, cross each other in 8 seconds. If one is moving twice as fast the other, then the speed of the faster train is
A) 30 km /hr B) 45 km / hr C) 60 km/hr D) 75 km/hr
Ans: C

Wipro Technical Questions with answers

Section 3: Technical, 20 questions
Predict the output or error(s) for the following:
1. main()
{
char string[]='Hello World';
display (string);
}
void display (char *string)
{
printf('%s',string);
}
Ans: Compiler Error: Type mismatch in redeclaration of function display
2. What are the values printed by the following program?
#define dprint(expr) printf(#expr '=%d\n',expr)
main()
{
int x=7;
int y=3;
dprintf(x/y);
}
a) #2 = 2 b) expr=2 c) x/y=2 d) none
Ans: c
3) Parameterization generally involves
a. Data table
b. Random number
c. Environment
d. Both A & B
e. Both A, B & C
Ans: e
4) The file which is used for recovering from the run time errors known as
A. QRS B. TSR C. PNG D. DAT
Ans: A
5) Among the following recording modes, which method uses both the objects and mouse coordinates
a. Normal b. Low level c. Analog d. All of the above
Ans: b
6) Where do you set the action iterations for a specified action?
a. Action Settings
b. Action Properties
c. Action Run Properties
d. Action Call Properties
Ans: d
6) Where do you mark an action as reusable?
a. Action Settings
b. Action Properties
c. Action Run Properties
d. Action Call Properties
Ans: b
7) After running a test that contains both input and output parameters, where can the results of an output parameter be found?
a. Local Data Sheet
b. Global Data Sheet
c. Run-time Data Table
d. Design-time Data Table
Ans: c
If you have a Virtual Object Collection stored on your machine, and you don't want to use it what you must do?
a. Disable Virtual Objects in Test Settings
b. Remove the Collection from your machine
c. Disable Virtual Objects in General Options
d. Remove the Collections from the Resources list
Ans: c
9. For a 25MHz processor, what is the time taken by the instruction which needs 3 clock cycles,
(a) 120 nano secs (b) 120 micro secs
(c) 75 nano secs (d) 75 micro secs
Ans: a
10. For 1 MB memory, the number of address lines required,
(a) 11 (b) 16 (c) 20(d) 24
Ans. (c)
11. Semaphore is used for
(a) synchronization (b) dead-lock avoidance (c) box (d) none
Ans. (a)
12. OLE is used in
a) Inter connection in UNIX
b) Interconnection in WINDOWS
c) Interconnection in WINDOWS NT
d)None
Ans: c
13. Preprocessor does not do which one of the following
(a) macro (b) conditional compliclation (c) in type checking (d) including load file
Ans. (c)
14. Piggy backing is a technique for

a) Flow control b) Sequence c) Acknowledgement d) retransmission
Ans. (c)
15. In signed magnitude notation what is the minimum value that can be represented with 8 bits
(a) -128 (b) -255 (c) -127 (d) 0
Ans: a
17. When an array is passed as parameter to a function, which of the following statement is correct
a) The function can change values in the original array
b) In C parameters are passed by value. The function cannot change the original value in the array
c) It results in compilation error when the function tries to access the elements in the array
d) Results in a run time error when the function tries to access the elements in the array
Ans: a
18. The type of the controlling statement of a switch statement cannot be of the type
a) int b) char c) short d) float e) none
Ans: d
19. What is the value of the statement (3^6) + (a^a)?
a) 3 b) 5 c) 6 d) a+18 e) None
Ans: b
20. Consider the following program:
# include
class x {
public:
int a;
x();
};
x::x() { a=10; cout<
class b:public x {
public:
b();
};
b::b() { a=20; cout<
main ()
{ b temp;
}
21. What will be the output of this program?
a) 10 b) 20 c) 2010 d) 1020
Ans: b






Visited  
Partners  Chakrii.com  Indiaebazar.com   Best Viewed In Internet Explorer (1024*768 resolution)
© 4futureengineers.com 2001- 2017