PAPERSERVER ..
Paper1 Paper2 Paper3 Paper4 Paper5 Paper6 Paper7 Paper8 Paper9 Paper10
Paper1 Paper2 Paper3 Paper4 Paper5 Paper6
CTS Paper1 CTS Paper2 CTS Paper3 CTS Paper4 CTS Paper5 CTS Paper6
IBM Paper1 IBM Paper2 IBM Paper3 IBM Paper4
Capgemini Paper1 Capgemini Paper2
Accenture Paper1 Accenture Paper2 Accenture Paper3 Accenture Paper4 Accenture Paper5 Accenture Paper6
Shoe Mandi
WIPRO Placement Papers

subscribe

Chakrii.com


3... Wipro - Dream Company Prep

Wipro Selection Procedure

Wipro Technical Interview Questions

a)Technical Questions
1)Casse grain feed is used with a parabolic reflector to

a.) increase the gain of the system
b). increase the bandwidth of the system
c.) reduce the size of the main reflector
d.) allow the feed to be placed at a convenient point.

2) .In most microwave communication link rain drop attenuation is caused due to-
a.) scattering of microwaves by water drops of specific size.
b) scattering of microwaves by a collection of droplets acing as a single body.
c.) absorption of microwaves by water and consequent heating of the liquid
d.) absorption of the microwaves by water vapor in the atmosphere.

3) When a (75 - j40)W load is connected to a coaxial line of Z0 = 75 W at 6MHz then the load matching on the line can be accomplished by connecting-
a.) A short - circuited stub at the load
b.)An inductance at the load
c. )A short circuited stub at a specific distance from the load
d.)none of the above

4) As compared to analog multimeters, digital Multimeters's are -
a.) less accurate
b.) more accurate
c.) equally accurate
d.) none.

5) When a signal of 10 mV at 75 MHz is to be measured then which of the following instruments can be used -
a.) VTVM
b.) Cathode ray oscilloscope
c.) Moving iron voltmeter
d.) Digital multimeter

6) Amplifier of class B has high theoretical efficiency of 78.5 percent because-
a.) It is biased almost to saturation
b.)Its quiescent current is low
c.)Itís output is an exact replica of itís input
d.)It is biased well below cut off

7) The coupling that produces minimum interference with frequency response is-
a.) Direct coupling
b.)Impedance coupling
c.) R C coupling
d.)Transformer coupling

8) A superconductor is a -
a.) A material showing perfect conductivity and Meissner effect below a critical temperature
b.) A conductor having zero resistance
c.) A perfect conductor with highest di-magnetic susceptibility
d.) A perfect conductor which becomes resistance when the current density through it exceeds a critical value

9) When an inductor tunes at 200 KHz with 624 pF capacitor and at 600 KHz with 60.4 pF capacitor then the self capacitance of the inductor would be -
a) 8.05 pF
b) 10.05pF
c.) 16.01pF
d.) 20.01pF

10) .The Q of a radio coil -
a.) is independent of frequency
b.) increases monotonically as frequency increases
c.) decreases monotonically as frequency increases
d.) increases upto a certain frequency and then decreases beyond that frequency

11) When a generator of internal impedance and operating at 1GHz feeds a load via a coaxial line of characteristic impedance 50 ohm then the voltage wave ratio on the feed line is -
a.) 0.5
b.) 1.5
c.) 2.5
d.) 1.75
Predict the output or error(s) for the following:

12). main()

{
static int var = 5;
printf("%d ",var--);
if(var)
main();
}

Ans: 5 4 3 2 1
13). main()

{
int c[ ]={2.8,3.4,4,6.7,5};
int j,*p=c,*q=c;
for(j=0;j<5;j++) {
printf(" %d ",*c);
++q; }
for(j=0;j<5;j++){
printf(" %d ",*p);
++p; }
}

Ans : 2 2 2 2 2 2 3 4 6

14. If the time quantum is too large, Round Robin scheduling degenerates to

(a) Shortest Job First Scheduling
(b) Multilevel Queue Scheduling
(c) FCFS
(d) None of the above Ans. (c)

15. Transponders are used for which of the following purposes
(a) Uplinking
(b) Downlinking
(c) Both (a) and (b)
(d) None of the above Ans. (c)

16. The format specifier "-%d" is used for which purpose in C
a) Left justifying a string
(b) Right justifying a string
(c) Removing a string from the console
(d) Used for the scope specification of a char[] variable Ans. (a)

17. A sorting algorithm which can prove to be a best time algorithm in one case and a worst time algorithm in worst case is

(a) Quick Sort
(b) Heap Sort
(c) Merge Sort
(d) Insert Sort Ans. (a)

18. If the time quantum is too large, Round Robin scheduling degenerates to
a) Shortest Job First Scheduling
(b) Multilevel Queue Scheduling
(c) FCFS
(d) None of the above Ans. (c)

19). Transponders are used for which of the following purposes
(a) Uplinking
(b) Downlinking
(c) Both (a) and (b)
(d) None of the above Ans. (c)

20). The format specifier "-%d" is used for which purpose in C
(a) Left justifying a string
(b) Right justifying a string
(c) Removing a string from the console
(d) Used for the scope specification of a char[] variable Ans. (a)

21). A sorting algorithm which can prove to be a best time algorithm in one case and a worst time algorithm in worst case is
(a) Quick Sort
(b) Heap Sort
(c) Merge Sort
(d) Insert SortAns. (a)

22). What is the main function of a data link content monitor?
(a) To detect problems in protocols
(b) To determine the type of transmission used in a data link
(c) To determine the type of switching used in a data link
(d) To determine the flow of data Ans. (a)

23). Which of the following is a broadband communications channel?
(a) Coaxial cable
(b) Fiber optic cable
(c) Microwave circuits
(d) All of the above Ans. (d)

24). Which of the following memories has the shortest access time?
(a) Cache memory
(b) Magnetic bubble memory
(c) Magnetic core memory
(d) RAM Ans. (a)

25). A shift register can be used for
(a) Parallel to serial conversion
(b) Serial to parallel conversion
(c) Digital delay line
(d) All the above Ans. (d)

26). In which of the following page replacement policies, Balady's anomaly occurs?
(a) FIFO
(b) LRU
(c) LFU
(d) NRU Ans. (a)

27). What can.t be changed by the user program (Four choices were there).

Ans. Memory Map
28). In which layer ROUTING is performed ?
Ans. Network Layer
29). What is the output of the following code snippet
main()
{
printf(5+.Fascimile.);
}
Ans. mile
30)What is the output
Int count=10,sum=0,*temp;
Temp=&count;
Sum=? &count;( It was actually given temp=? &count; which is probably wrong)
Printf(.sum=%d count= %d temp=%d .,sum,count,*temp);
Ans. C (most expected answer ,check it)

31).Which one has no L-Value
[i] a[i]
[ii] i
[iii] 2
[iv] *(a+i)
Ans . [iii]

32). In threaded binary for which traversal orders unused left and right links are used?


33)Which is false for binary tree?
[i] Any node should have two children.
[ii] At fourth level the number of node should be less than 16.

34). Which is true for binary search ?
[i] Traversal scheme
[iii]Greedy algorithm
[iv] Divide and conquer algorithm
Ans. [iv]

35)What is the protocol used for getting the physical address by supplying IP address of a node
[i] ARP
[ii] RARP
[iii] BOOTP
[iv] DHCP
Ans. [i]







Visited  
Partners  Chakrii.com  Indiaebazar.com   Best Viewed In Internet Explorer (1024*768 resolution)
© 4futureengineers.com 2001- 2017