PAPERSERVER ..
Paper1 Paper2 Paper3 Paper4 Paper5 Paper6 Paper7 Paper8 Paper9 Paper10
Paper1 Paper2 Paper3 Paper4 Paper5 Paper6
CTS Paper1 CTS Paper2 CTS Paper3 CTS Paper4 CTS Paper5 CTS Paper6
IBM Paper1 IBM Paper2 IBM Paper3 IBM Paper4
Capgemini Paper1 Capgemini Paper2
Accenture Paper1 Accenture Paper2 Accenture Paper3 Accenture Paper4 Accenture Paper5 Accenture Paper6
Shoe Mandi
WIPRO Placement Papers

subscribe

Chakrii.com


10..... Wipro Aptitude Test Questions


Section1- English, 15 questions
Directions 1-5 : Pick out the most effective word from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete


1. While facts are ________ and data hard to come by, even scientists occasionally throw side the professional pretense of ______ and tear into each other with shameless appeals to authority and arguments that shameless appeals to authority and arguments that are unabashedly ad hominid.
a. elusive...objectivity
b. establish...courtesy
c. demonstrate .. neutrality
d. ineluctable...cooperation
ANS: (A)

2. While the disease is in ______ state it is almost impossible to determine its existence by_____ .
a. a dormant ..postulate
b. a critical...examination
c. an acute ...analysis
d. a latent...observation
ANS: (d)

3. The storehouse was infested.........................rats.
A) by
B) of
C)
D) in
Ans: C

4. Please distribute these sweets........................the children
A) in
B) between
C) amid
D) among
Ans: D

5. This custom seems to have originated .....................and East European country
A) in
B) from
C) by
D) with
Ans: A

Directions 6-10: The following questions, consist of two words each that have a certain relationship to each other, followed by four lettered pairs of words.
Select the lettered pair that has the same relationship as the original pair of words.

6. OFFHAND : PREMEDITATION : :
a. upright : integrity
b. aboveboard : guile
c. cutthroat : competition
d. backward : direction
ANS: (b)

7. POLTERGEIST : APPARATION::
a. dwarf : stature
b. witch : familiar
c. ogre : monster
d. sorcerer : spell
ANS: (c)

8.AVER : AFFIRMATION : :
a. proclaim: objection
b. denounce : defiance
c. refuse : distress
d. demur : protest
ANS. (d)

9. Duralumin : Aircraft
A) Brass : Alloy
B) Stone : Sculptor
C) Iron : Steel
D) Bronze : Statue
Ans: D

10. Cool : Frigid
A) Livid :Lurid
B) Pool : Placid
C) Tepid : Torried
D) Lack : Abundant
Ans : C

Direction 11-13 : In each of the following questions, find out which part of the sentence has an error. if there is no mistake the answer is 'no error'


11. If I was you / I would have / terminated his services then and there / No error

A B C D

Ans : A

12. as soon as I will reach Bombay / I will send / you the books / you have asked for / No error

A B C D E

Ans: A

13. Our conception of / what should a science of mental life be / has changed considerably since James' time / No error
A B C D

Ans : B


Directions 14-15 : In each of the following questions, a sentence has been given in Active (or passive) voice.

Out of the four alternatives suggested select the one which best express the same sentence in Passive (or Active) Voice.


14. Do you imitate others ?
A) Are others imitated by you ?
B) Are others being imitated by you ?
C) Were others being imitated by you ?
D) Have others been imitated by you ?
Ans : A

15. I saw him conducting the rehearsal.
A) He was seen conducting the rehearsal
B) I saw the rehearsal to be conducted by him
C) He was seen by me to conduct the rehearsal
D) I saw the rehearsal being conducted by him
Ans : D

Wipro Section2-Reasoning and Aptitude Questions
The questions 1-2 are based on the following data
6 people A,B,C,D,E and F sit around a table for dinner. Since A does not like C, he doesn't sit either opposite orbeside C.B and F always like to sit opposite each other


1. If A is beside F then who is are the two neighbours of B?

(a) D and C
(b) E and C
(c) D and E
(d) Either (a) or (b)
Ans. (c)

2. If D is adjacent to F then who is adjacent to C?
(a) E and B
(b) D and A
(c) D and B
(d) either (a) or (c)
Ans.(d)

3. Complete the sequence A, E ,I ,M ,Q ,U , _ , _
(a) B, F
(b) Y, C
(c) G, I
(d) K, O
Ans.(b)

4. If the letters of the word "rachit" are arranged in all possible ways and these words are written out as in a dictionary, what is the rank of the word "rachit".
(a) 485
(b) 480
(c) 478
(d) 481
Ans. (d)

5. Ravi's salary was reduced by 25%.Percentage increase to be effected to bring the salary to the original level is
(a) 20%
b) 25%
(c) 33 1/3%
(d) 30%
Ans. (c)

6. A and B can finish a piece of work in 20 days .B and C in 30 days and C and A in 40 days. In how many days will A alone finish the job
(a) 48
(b) 34 2/7
(c) 44
(d) 45
Ans. (a)

7. How long will a train 100m long travelling at 72kmph take to overtake another train 200m long travelling at 54kmph ?
(a) 70sec
(b) 1min
(c) 1 min 15 sec
(d) 55 sec
Ans. (b)

8. What is the product of the irrational roots of the equation (2x-1)(2x-3)(2x-5)(2x-7)=9?
(a) 3/2
(b) 4
(c) 3
(d) 3/4
Ans. (a)

9. The total population of a village is 5000. The number of males and females increases by 10% and 15% respectively and consequently the population of the village becomes 5600. what was the number of males in the village ?
A) 2000
B) 2500
C) 3000
D) 4000
Ans : C

10. Fresh fruit contains 68% water and dry fruit contains 20% water. How much dry fruit can be obtained from 100 kg of fresh fruits ?
A) 32 kg
B) 40
C) 52
D) 80 kg
Ans : B

11. If "segment" is coded as rffndou, then "ritual" is coded as
(a) shutbm
(b) qjutbk
c) qhutbk
(d) qhubtk
Ans. (c)

12. If "football" is "cricket" ,"cricket" is "basketball" ,"basketball" is "volleyball","volleyball" is "khokho" and "khokho" is cricket, which is not a ball game?
(a) cricket
(b) football
(c) khokho
(d) basketball
Ans. (a)

13. Which of the following is a recursive set of production
(a) S --> a|A, A --> S
(b) S --> a|A, A --> b
(c) S -->aA, A-->S
(d) None of these
Ans. (c)

14. A sum 's' is divided into 4 parts. second person gets Rs 10 more than first.3rd person is Rs 10 more than second, 4th is 10 more than 3rd.how much amount do 1st person get.
Ans: (s-60)/4

15. One ship goes along the stream direction 28 km and in opposite direction 13 km in 5 hrs for each direction. What is the velocity of stream?
Ans: 1.5 kmph

Wipro Technical Questions
Section3-Technical ,20 questions


1. What sorting algos have their best and worst case times equal ?
Ans. O(nlogn) for mergesort and heap sort

2. What page replacement algorithm has minimum number of page faults ?
Ans. Optimality algorithm

3. What is the use of virtual base class in c++
Ans. Multiple lines between derived classes.

4. Assignment operator targets to _____
Ans. l-value

5. A byte addressable computer has memory capacity of 2 power m Kbytes and can perform 2 power n operations an instruction involving three operands and one operator needs maximum of___________ bits
Ans. 3m + n

6. In round robin scheduling, if time quantum is too large then it degenerates to
Ans. FCFS

7. What data structures you should use for dictionary searching and it should be capable of doing spell check also ?
Ans: Hashing

8. What is the value of 121 base 4 + 84 base 16 ?
Ans : 2130

9. When the fn. is called where the return address is stored?
Ans. stack

10. C program code

int zap (int n)

{

if (n<=1)then zap=1;

else zap=zap(n-3)+zap(n-1);

}
then the call zap(6) gives the values of zap

[a] 8 [b] 9 [c] 6 [d] 12 [e] 15

Ans: b

11. Virtual memory size depends on
[a] address lines
[b] data bus
[c] disc space
[d] a & c [e] none
Ans : a

12. Critical section is
Ans: statements which are accessing shared resources

13. In which layer ROUTING is performed ?
Ans. Network Layer

14. What is the output of the following code snippet

main()

{

printf(5+'Fascimile');

}

Ans. mile

15. Which one has no L-Value

A a[i] B. i C. 2 D. *(a+i)

Ans . C
16. Which is true for binary search ?
A Traversal scheme
B. Greedy algorithm
C. Divide and conquer algorithm
D. none of these
Ans. C

17. What is the protocol used for getting the physical address by supplying IP address of a node ?
A. ARP B. RARP C. BOOTP D. DHCP
Ans. A
18. Which is not an OS?
a) Win 3.1
b) Win 95
c) Win 98
d) Win 2000
Ans. a

19. Tcp/ip is
a) connectionless
b) connection oriented
c) both a & b
d) none
Ans: b

20. A sorting algorithm which can prove to be a best time algorithm in one case and a worst time algorithm in worst case is
(a) Quick Sort
(b) Heap Sort
(c) Merge Sort
(d) Insert Sort
Ans. (a)






Visited  
Partners  Chakrii.com  Indiaebazar.com   Best Viewed In Internet Explorer (1024*768 resolution)
© 4futureengineers.com 2001- 2017