PAPERSERVER ..
Paper1 Paper2 Paper3 Paper4 Paper5 Paper6 Paper7 Paper8 Paper9 Paper10
Paper1 Paper2 Paper3 Paper4 Paper5 Paper6
CTS Paper1 CTS Paper2 CTS Paper3 CTS Paper4 CTS Paper5 CTS Paper6
IBM Paper1 IBM Paper2 IBM Paper3 IBM Paper4
Capgemini Paper1 Capgemini Paper2
Accenture Paper1 Accenture Paper2 Accenture Paper3 Accenture Paper4 Accenture Paper5 Accenture Paper6
Shoe Mandi
TCS Placement Papers

subscribe

Chakrii.com


8....TCS latest selection process and palcement papers


Directions for questions 1-15:Find the synonyms of the following words
1. Merry
Ans. Gay,Happy
2. Alienate
Ans. Estrange
3. Solicit
Ans. To request
4.Heap
Ans. To pile
5.Cargo
Ans. Freight
6.Momentary
Ans. Transient
7. Volume
Ans.Quantity
8.Veer
Ans.Diverge
9.Dispel
Ans.Dissipate
10.Admonish
Ans.Cautious
11.Meager
Ans.Scanty
12.Latitude
Ans.Scope
13.Latent
Ans.Potential
14.Covet
Ans.Crave
15.Discretion
Ans. Prudence

QUANTITATIVE SECTION

1. If two pencils cost 8 cents, then how much do 5 pencils cost?
Ans. 20 cents

2. Some work is done by two people in 24 minutes. One of them can do this work alone in 40
minutes. How much time does the second person take to do the same work ?
Ans. 60 minutes

3. A car is filled with four and half gallons of fuel for a round trip. If the amount of fuel taken while
going is 1/4 more than the amount taken for coming, what is the amount of fuel consumed while
coming back?
Ans.2 gallons

4. The lowest temperature in the night in a city A is 1/3 more than 1/2 the highest during the day.
Sum of the lowest temperature and the highest temperature is 100 degrees. Then what is the low
temp?
Ans.40 degrees

5. Javagal, who decided to go to weakened trip should not exceed 8 hours driving in a day. The
average speed of forward journey is 40 miles/hr.Due to traffic on Sundays, the return journey's
average speed is 30 m/h. How far he can select a picnic spot?
a) 120 miles
b) between 120 and 140 miles
c) 160 miles
Ans. 120 miles

6. A salesperson by mistake multiplied a number and got the answer as 3, instead of dividing the
number by 3.What is the answer he should have actually got?
Ans. 3

7. A building with height D shadow upto G. What is the height of a neighboring building with a
shadow of C feet.
Ans. (C*D)/G

8. A person was fined for exceeding the speed limit by 10 mph. Another person was also fined for
exceeding the same speed limit by twice the same. If the second person was traveling at a speed of
35 mph, find the speed limit.
Ans. 15 mph

9. A bus started from bus stand at 8.00am, and after staying for 30 minutes at a destination, it
returned back to the bus stand. The destination is 27 miles from the bus stand. The speed of the bus
is 18mph. During the return journey bus travels with 50% faster speed. At what time does it return to
the bus stand?
Ans. 11.00am

10. In a mixture, R is 2 parts and S is 1 part. In order to make S to 25% of the mixture, how much of
R is to be added?
Ans.One part of R

11. Wind flows 160 miles in 330 min, for traveling 80 miles how much time does it require?
Ans. 2 hrs 45 mins

12. With a 4/5 full tank a vehicle can travel 12 miles, how far can it travel with a 1/3 full tank
Ans. 5 miles

13. There are two trees in a lawn. One grows at a rate 3/5 of the other in 4 years. If the total growth
of trees is 8 ft. What is the height of the smaller tree after 2 years
Ans. 1 1/2 feet

14. Refer to the figure below. A ship started from P and moves at a speed of I miles per hour and another ship starts from L and moving with H miles per hour simultaneously. Where do the two ships meet?
||---g---||---h---||---i---||---j---||---k---||---l---||
PG H I J K L are the various stops in between denoted by || . The values g, h, i, j, k, l denote the distance between the ports.
Ans. Between I and J, closer to J

15. If A is traveling at 72 km per hour on a highway. B is traveling at a speed of 25 meters per second on a highway. What is the difference in their speeds in m/sec.
Ans. 1 m/sec







Visited  
Partners  Chakrii.com  Indiaebazar.com   Best Viewed In Internet Explorer (1024*768 resolution)
© 4futureengineers.com 2001- 2017